Iskoristiti sredstva evropskih fondova za razvoj regiona

Bez autora
Mar 05 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ukazao je danas u Briselu na značaj ravnomernog regionalnog razvoja za smanjenje velikih razlika u stepenu razvijenosti između pojedinih regiona i opština.Dačić je nakon susreta sa komesarom EU za regionalnu politiku Johanesom Hanom u sedištu Evropske komisije rekao da Srbija na tom planu ima mnogo projekata, počevši od regionalne saradnje do Dunavske strategije. Takođe, radi se i na organizovanju konferencije na kojoj bi trebalo da učestvuju ministri za regionalni razvoj iz čitavog regiona.

Iskoristiti sredstva evropskih fondova za razvoj regionaPredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ukazao je danas u Briselu na značaj ravnomernog regionalnog razvoja za smanjenje velikih razlika u stepenu razvijenosti između pojedinih regiona i opština.

Dačić je nakon susreta sa komesarom EU za regionalnu politiku Johanesom Hanom u sedištu Evropske komisije rekao da Srbija na tom planu ima mnogo projekata, počevši od regionalne saradnje do Dunavske strategije. Takođe, radi se i na organizovanju konferencije na kojoj bi trebalo da učestvuju ministri za regionalni razvoj iz čitavog regiona.

Han je saopštio da je tokom susreta bilo reči o tome kako da se deo sredstava iz pretpristupnih i strukturnih fondova za Srbiju, koja na godišnjem nivou iznose približno 200 miliona evra, preraspodeli za razvoj regiona.

Predsednik Vlade će se danas sastati i sa komesarima EU za transport Simom Kalasom i za energetiku Ginterom Etingerom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik